Oljefest på børsen - opp 10 prosent etter nyttår

En stadig høyere oljepris sender Oslo Børs videre oppover. Siden nyttårsaften er oppturen på over 10 prosent. - Markedet viser bra fasthet, sier megler.

Oslo Børs fortsetter fremgangen, noe som betyr at hovedindeksen er opp 2,6 prosent til 249,50 poeng. Hittil i 2009 er indeksen opp hele 10,7 prosent.- Oljeprisen stiger noe, som trekker med seg de oljerelaterte aksjene på Oslo Børs i dag. Ellers viser markedet bra fasthet og det virker som vi kommer til ha noen dager med en ok utvikling fremover. Det er også positivt at volumet ser ut til å komme noe opp, sier en megler til TDN Finans.Prisen på Brent-olje er nå oppe i 51,36 dollar fatet (februar-kontrakten), noe som sender StatoilHydro opp tre prosent til 129,20 kroner. I går uttalte oljeanalytiker Lill Sandvik til HegnarOnline at hun tror oljeprisen kommer til å stabilisere seg de neste 14 dagene.- Så lenge det ikke blir eskalering i konflikten i Midtøsten, så vil nok prisen på olje stabilisere seg eller faktisk kunne gå litt ned. Den generelt dårlige økonomien i verden vil sørge for det. Prisen skal opp i løpet av året, men ikke i løpet av de neste 14 dagene, sa Sandvik til HegnarOnline.Interoil Exploration topper vinnerlisten med en oppgang på 18 prosent til 22,30 kroner på godt nytt fra Peru Flere små oljeselskap, med PA Resources og Questerre i spissen, stiger 11-12 prosent. Offshore-aksjer som PGS og Songa Offshore er opp over 12 prosent.Grieg Seafood falt kraftig på et resultatvarsel i går. I dag er aksjen ned nye 12,4 prosent til 3,38 kroner.Norske Skog-aksjen er ned 2,4 prosent til 14,79 kroner. Selskapet meldte i dag at de planlegger nye kostnadsbesparende kutt. Nye fabrikker kan komme til å bli stengt.- Vi kommer til å måtte redusere kapasiteten i 2009, men dette er på langt nær noe Union 2, sa kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i Norske Skog til HegnarOnline.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 2,2 milliarder kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.