Oljeprisen svinger voldsomt - IGJEN!

Det er igjen voldsomme svingninger hva gjelder prisen på olje. Det sorte gull startet dagen med å falle markant. Nå tar den helt av igjen og drar Oslo Børs med seg!

Foto: iStockphoto

Prisen på nordsjøolje fikk et kraftig byks oppover da 2009 ble innledet, men da de fleste investorer kom på jobb norsk tid fredag, var fatet igjen nede på rundt 42 dollar.Faktisk har nordsjøoljen blitt handlet så langt som 41,60 dollar i løpet av fredagen, noe som betyr at prisen har vært ned nesten ti prosent.Men nå har prisen igjen tatt seg opp kraftig, og dette bidrar til at Oslo Børs svinger seg til stadig høyere dagsbeste. Hovedindeksen står nå i 238,353 poeng - opp 5,68 prosent.Et fat med nordsjøolje med levering i februar omsettes nå for 45,53 dollar, ned kun 0,13 prosent eller 0,06 dollar så langt dette døgnet. Tidligere i dag var fatet altså langt mer ned.Et fat WTI-olje går akkurat nå for 44,80 dollar, opp 0,38 prosent eller 0,20 dollar så langt dette døgnet.