Oslo Børs og oljemygg fryder seg over oppgang

Oslo Børs startet dagen trått og seigt, men har nå svingt seg tilbake i relativt kraftig pluss. Oljeknøtt stiger kraftig på gode nyheter, mens flyselskapet SAS så langt fra flyr høyt. (Oppdatert kl. 10.55)

Det var ventet at Oslo Børs skulle åpne dagen svakt opp, men slik gik det ikke. Tynget av en oljepris på noe retur brukte man rundt 40 minutter i rødt lende før man gien kunne stige.Etter dette har det imidlertid gått så meget bedre.Et stykke inne børsdag er hovedindeksen nemlig opp 1,67 prosent til 247,26 poeng - en oppgang på 4,00 poeng.StatoilHydro-aksjen omsettes for 127,50 kroner, opp 1,59 prosent.Det er så langt omsatt aksjer på Oslo Børs for 1,44 milliarder kroner.I Europa ellers er det svak oppgang på de fleste store børser. Frankfurt, Paris, London og Madrid melder alle om blå indekser så langt.Oljen fortsetter opp etter Midtøsten-hoppI går brøt oljeprisen gjennom 50-nivået, og et fat med nordsjøolje kostet på det meste 50,05 dollar.- Problemene i Gaza har gjort markedet nervøst, sa en risikoanalytiker til Bloomberg om hvorfor prisen fortsetter å stige.Også tirsdag morgen holder oljeprisen seg høy, og fatet har igjen brutt gjennom 50-nivået etter at den falt under mot slutten av gårsdagen.Et fat med nordsjøolje med levering i februar omsettes nå for 50,19 dollar, opp 1,19 prosent eller 0,58 dollar siden døgnet skiftet.WTI-oljen, den amerikanske lettoljen, omsettes for 49,10 dollar per fat, ned 0,55 prosent eller 0,27 dollar siden i går.I går uttalte oljeanalytiker Lill Sandvik til HegnarOnline at hun tror oljeprisen kommer til å stabilisere seg de neste 14 dagene.- Så lenge det ikke blir eskalering i konflikten i Midtøsten, så vil nok prisen på olje stabilisere seg eller faktisk kunne gå litt ned. Den generelt dårlige økonomien i verden vil sørge for det. Prisen skal opp i løpet av året, men ikke i løpet av de neste 14 dagene, sa Sandvik til HegnarOnline.Vinnere og tapere på børsenBest start på tirsdagen er det Interoil Exploration som har fått, og aksjen legger på seg 19,58 prosent til 22,60 kroner på godt nytt.Nordic Mining er opp 16,67 prosent til 0,70 kroner. Volumet her er ikke veldig stort.Badger Explorer stiger 14,29 prosent til 8 kroner. Det har foreløpig ikke kommet noen selskapsspesifikke nyheter som forklarer oppgangen hva gjelder denne aksjen.Fred. Olsen Production er også høyt oppe på vinnerliste med en oppgang på 9,72 prosent til 5,98 kroner. Birdstep, Northland Resources og EMGS er alle opp over 8 prosent.Heller ikke Canargo, Crew Gold eller Stepstone har særlig grunn til å henge med hodet så langt i dag.Brattest er motbakken så langt for Nexus, som daler 20 prosent til 24 kroner. Heller ikke den norske SAS-aksjen flyr høyt enn så lenge, og er ned 8,02 prosent til 39 kroner.Grieg Seafood skreller av seg 11,40 prosent til 0,13 kroner, mens heller ikke Q-free har en god dag, og daler 6,24 prosent fra start til 8,11 kroner.TTS Marine, Roxar, Marine Harvest og Norske Skog har også kommet skjevt ut.Sistnevnte melder i dag at de planlegger nye kostnadsbesparende kutt. Nye fabrikker kan komme til å bli stengt.- Vi kommer til å måtte redusere kapasiteten i 2009, men dette er på langt nær noe Union 2, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i Norske Skog til HegnarOnline.Av de solide lokomotivene på Oslo Børs er det foreløpig bare REC og DnB NOR som skilter med røde tall.Telenor-aksjen stiger 0,94 prosent til 48,40 kroner.I morgentimene kom nyheten om at finansinstitusjonen Morgan Stanley har oppgradert sin anbefaling av Telenor-aksjen. Tidligere hadde Morgen Stanley equal weight hva gjaldt Telenor - nå har de overweight.Seadrill og Acergy gjør det best av de store med oppganger på henholdsvis 3,94 prosent og 6,64 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.