Oslo Børs ventet opp mandag

Det som er av piler peker opp mandag morgen.

De faktorene som normalt påvirker børsåpningen er oljeprisen, politiske hendelser, makrobildet, utviklingen i Asia, utviklingen i USA og futures i Europa. I dag peker alle disse pilene opp.Euro-futuresFutures for Eurostoxx 50, tyske DAX, franske CAC 40 var 0805 opp mellom 0,8 prosent og 1,2 prosent, ifølge Reuters.OljeprisenEt fat nordsjøolje med leveranse i februar omsettes for 47,62 dollar per fat, opp 1,51 prosent i dag.- Problemene i Gaza har gjort markedet nervøst, sier en risikoanalytiker til Bloomberg.Obama USAs påtroppende president Barack Obama tegnet omrisset av det som skal bli en ny redningspakke for økonomien i USA - om bare Kongressen vil gå med på det.Det viktigste målet med den nye redningspakken er å skape 3 millioner nye arbeidsplasser, sa Obama lørdag.USADow Jones la på seg 2,94 prosent til 9.034,69 poeng, S&P 500 steg 3,16 prosent, mens Nasdaq endte opp 3,5 prosent fredag.- Vi har sett det verste, sier en optimistisk forvalter til Bloomberg.AsiaNikkei 225 i Tokyo er opp 2,07 prosent til 9043 poeng, mens Hang Seng i Hong Kong er opp 1,25 prosent, så stiger CSI 300 i Shanghai 1,78 prosent.