- Mange banker er uvanlig dårlig kapitalisert for å gå inn i den stygge nedturen som kommer nå, sier sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities ifølge Finansavisen.Under Estate Medias årlige eiendomsdager på Kvitfjell kom sjefstrategen med et kraftig varsku mot bankenes finansielle tilstand.- Det er ikke rart dere ikke får lånt noe til å kjøpe eiendom. Bankene er underkapitalisert. DnB NOR, for eksempel, de har lavere egenkapitalandel nå enn de har hatt noen gang de siste 15 årene, og det er før de har begynt å ta tap på utlånene. Bufferen mot fremtidige tap er borte vekk, sa Hermanrud.- Når det gjelder makrobildet i år er det dessverre ikke mye håp. I hvert fall første halvår kommer til å bli grusomt, og vi kan være ganske sikre på at 2009 blir det verste året for verden på 30 år, fortsatte han.