Pille-oppgang på røde euro-børser

Det peker opp i legemiddel-sektoren på euro-børsene, mens Oslo Børs banker alle de store.

Tyske DAX - Foto: Scanpix

Utviklingen på de europeiske børsene er negativ. Tyske DAX faller tilbake 0,42 prosent, CAC 40 i Paris er ned 0,52 prosent, FTSE i London faller tilbake 0,30 prosent, mens det er flatt i Sverige.Oslo Børs er opp 0,99 prosent til 245,65 poeng.LegemiddelDe tre store legemiddelselskapene Glaxosmithkline, Astrazeneca og Sanofi-Aventis legger alle på seg, mellom 1,2 prosent og 1,8 prosent. Det ble i dag kjent at AstraZeneca har søkt som EU-godkjennelse av sin influensa-vaksine.SolSolenergi-aksjer faller tilbake i Europa, da LDK Solar jekket ned sine prognoser. Den kinesiske waferprodusenten venter en omsetning på 425-435 millioner dollar i fjerde kvartal, mot tidligere guidet 555-565 millioner dollar.REC-aksjen er ned 2,13 prosent til 73,60 kroner.