Så mye skal USA-børsene opp

Ekspertene ropte kjøp forut for 2008, og alle vet hvordan det gikk. Nå fyller de samme folkene sine lunger med luft for å rope enda høyere.

Foto: iStockPhoto

Kjøp, kjøp, kjøp og atter kjøp. Omkvedet fra de såkalte ekspertene i USA er relativt unisont for tiden, men kanskje er det ikke like mange som vil høre på børs-sangen denne gang?De samme ekspertene tutet nemlig folk ørene fulle med det samme budskap forut for 2008, et år som ble det verste for aksjer siden 1937, skriver Bloomberg.Nå smeller den samme gjengen til igjen, og mener S&P 500-indeksen skal opp 17 prosent i løpet av 2009.Det er eksperter hos UBS AG, JPMorgan Chase & Co. og Deutsche Bank AG som igjen råder deg til å handle aksjer, og treffer de denne gang ender S&P 500 på 1.056 poeng.Det er likevel 28 prosent lavere enn hva indeksen startet 2008 på.