Sier seg enig i ramsalt kritikk

Fondsforvalter Bjørn Wiklund slakter den norske banken. - Dette var dumt, svarer de ansvarlige, og sier seg enige i kritikken.

Foto: Scanpix

Sparebanken Øst meldte i går at den kan tape over 300 millioner kroner på blant annet lån til islandske banker.Det får ikke akkurat fondsforvalter Bjørn Wiklund til å smile. Han styrer fondet Warren-Wicklund Utbytte, som er blant de største grunnfondseierne i Sparebanken Øst.- Jeg syns banken har vært alt for villig til å gå ut på risikoskalaen. Det er flere av oss som har vært kritiske til forvaltningen som har blitt drevet, sier Wicklund til DN.Og banksjef Trond Tostrup i Sparebanken Øst sier seg noe overraskende 100 prosent enig i den ramsalte kritikken fra Wicklund.- Strategien vår har vært feil, så den kritikken tar jeg fullt ut, sier han.