Sitter du med denne aksjen? Ta gevinst!

Analytiker forteller deg om en aksje du bør ta gevinst i sporenstreks. To andre bør definitivt forsvinne ut døren.

En aksjetrader på NYSE - Foto: AP

Analytiker Thomas Nielsen i Pareto har nedgradert Tandberg fra kjøp til «hold» etter en oppgang på 30 prosent, skriver Finansavisen.Tirsdag varslet Tandbergs erkerival Polycom om svakere omsetning i fjerde kvartal enn tidligere kommunisert, og antall stillinger skal reduseres med 6 prosent, tilsvarende 150 stillinger.- Med bakgrunn i svakere utsikter for videokonferanse, bekreftet fra Polycoms nye guiding, tar vi ned estimatene på Tandberg, kutter kursmålet fra 100 til 90 kroner og endrer anbefaling fra kjøp til hold, sier Pareto-analytiker Thomas Nielsen.Analytikerens seneste Tandberg-analyse har fått navnet «Take profit», etter at aksjekursen hadde løftet seg med 30 prosent siden Nielsen startet dekning av selskapet.To aksjer som Nielsen definitivt mener bør forsvinne ut døren er Kongsberg Automotive og Norske Skog.- Bilmarkedet er dårlig og Norske Skog har fremdeles mye gjeld, sier Nielsen vedrørende disse to.Nielsen har derimot klokkertro på én aksje som han mener du bør kjøpe. Les mer i Finansavisen.