Sjefanalytiker: Dette er dagens viktigste nyhet

I dag slippes tall som kan påvirke forventningene til fredagens meget viktige arbeidsmarkedsrapport. Sjefanalytiker kommenterer.

I dagens morgenrapport fra Nordea understreker sjefanalytiker Nils Kristian Knudsen at offentliggjøringen av dagens ADP-tall er dagens viktigste økonomiske nyhet.- Det er smått med toneangivende nøkkeltall internasjonalt i dag. Det mest interessante er den såkalte ADP-indikatoren for endringen i den private sysselsettingen i USA. Indikatoren, som i dag fremstår i revidert utgave, kan påvirke forventningene til fredagens viktige arbeidsmarkedsrapport (Non-farm payrolls). Fra Tyskland kommer det arbeidsledighetstall, sier Knudsen.- Etter en omfattende revidering som ble annonsert i desember er det en sterk sammenheng mellom ADPindikatoren og de offisielle tallene for endringen i privat sektor ifølge arbeidsmarkedsrapporten. Før endringen var ADP tallene vesentlig mindre svake enn de offisielle tallene, sier Knudsen.- I tiden fremover vil imidlertid kun nettopp tiden vise hvordan ADP-indikatoren vil fungere. Et fall på om lag 500.000 personer i dag vil være i noenlunde overensstemmelse med konsensusestimatet for endringen i samlede sysselsettingen på 500.000 personer på fredag, avslutter Knudsen.