I dag har det blitt kjent at antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA falt med 524.000 stillinger i desember. Det var ventet et fall på 525.000 stillinger. Det ble 2,6 millioner nye arbeidsløse i løpet av 2008.Arbeidsledighetsraten i USA er dermed på 7,2 prosent, hvilket er den høyeste arbeidsledigheten siden 1983. Det var ventet en arbeidsledighetsrate på 7,0 prosent.- De er ikke verre enn man kunne frykte, men de er jo forferdelig svake. Jeg tror at det fortsatt er for tidlig å tro at markedene har snudd for godt. Vi skal gjennom så mye grums i 2009, sier sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR Markets til dn.no.Fra september til desember er 1,1 prosent av de sysselsatte borte. Dørum sier til dn.no at det er dramatisk.- Et så brått og sterkt omslag har vi ikke sett maken til de seneste 50 årene. Det er den verste kalddusjen på 50 år, med det verste sysselsettingsfallet i relative termer siden 1950-tallet, avslutter sjeføkonomen.