Sjeføkonom: Dette vil kunne løfte markedet

Nordeas sjeføkonom Erik Bruce ber investorer følge nøye med på de nye signalene fra Barack Obama.

President Barack Obama - Foto: Scanpix

I dagens morgenrapport fra Nordea ber sjeføkonom Erik Bruce investorer følge nøye med på hvilke politiske signaler som kommer fra USA. Det er ventet at Barack Obama vil kommentere den mye omtalte krisepakken.-Obama skal etter alt å dømme holde en tale i dag hvor vi antagelig får mer informasjon om den kommende finanspolitiske pakken. Det vi har hørt til nå er at det dreier seg om pakke på opptil 775 milliarder dollar som skal brukes over to år. Det tilsvarer en stimulans på vel 2 ½ prosent av BNP hvert år. 300 milliarder dollar skal vist nok gå til skatteletter, sier Bruce.-Muligens vil en eventuell stadfesting av slike planer i dag kunne løfte stemningen i markedet igjen, avslutter Bruce.