I dagens morgenrapport fra Nordea ber sjeføkonom Erik Bruce leserne følge med på de amerikanske detaljhandelstallene som slippes klokken 14.30 norsk tid.- Dagens begivenhet er amerikanske detaljhandelstall for desember. Vi regner med at detaljhandelen var svak og venter et fall på 1,4 prosent måned til måned med biler og minus 1,6 prosent uten biler. Konsensus venter noe mindre fall ( -1,2 prosent og -1,4 prosent), sier Bruce.- Det kommer tall både for importpriser og lager i morgen i USA, men de vil nok havne i skyggen av detaljhandelstallene. Muligens kan en tale fra Fed-medlem Plosser få noe oppmerksomhet. Fra euroland får vi tall for industriproduksjonen og fransk KPI tall for desember slippes i dag, sier Bruce.- Vi er litt spente på dagens norske tall for igangsetting av boliger og andre bygg. Igangsettingen av boliger har programmessig trendet nedover siden våren 2007. Det er også en viss nedgang i trenden av igangsettingen av andre bygg, men nivået er høyt. Vi tror at igangsettingen av andre bygg enn boliger vil falle som en stein fremover, avslutter sjeføkonomen.