Søndagens aksjetips

Pen oppgang preget den korte børsuken og viktige tekniske motstandsnivå ble brutt. Det kan bety at også kommende uke blir morsom for investorene på Oslo Børs.

Foto: Scanpix

Den fallende trenden er brutt. Den tekniske motstanden på 225-nivået ble brutt i forrige uke og det samme ble 50-nivået i RSI-chartet. Det er to sterke og gode tekniske kjøpssignal som signaliserer videre oppgang til de neste tekniske motstandsnivåene på 240, i overkant av 250, 260 og 273.Brudd på disse nivåene vil i tur og orden være små tekniske kjøpssignal og signalisere videre oppgang til neste tekniske motstand.Omsetningen var imidlertid nesten rekordlav forrige uke. Det er et lite faresignal, men tar omsetningen seg kraftig opp kommende uke vil det være nok et positivt tegn.14-dagers glidende gjennomsnitt peker opp og er blitt bekreftet to ganger i løpet av desember. 45-dagers glidende gjennomsnitt er også i ferd med å flate ut og antyde en mulig vending opp.Den positive undertonen i RSI-chartet fortsetter å utvikle seg og utviklingen i RSI-chartet støtter oppgangen og signaliserer økt stigningstakt.Denne utviklingen tilsier også at det kan være smart å kjøpe på reaksjoner tilbake mot 225-nivået, men man bør samtidig også sikre seg med stop loss om det nivået skulle bli brutt igjen.