Spår gigantene på Oslo Børs rett opp

Analytikere har knalltro på de største selskapene på Oslo Børs.

Tall fra analyseselskapet Factset viser at analytikere tror at 13 av de 20 største selskapene på Oslo Børs skal løfte seg mellom 9 og 99 prosent i 2009, skriver Finansavisen. Analytikerfavoritter som Subsea 7 og Seadrill har størst oppsidepotensiale, ifølge analytikerstallen, henholdsvis 85 og 80 prosent.Tre andre store OBX-selskaper som får tommelen opp av analytikere som følger Oslo Børs, er DnB NOR, Fred. Olsen Energy og REC. Aksjene har et snitt-oppsidepotensiale på henholdsvis 57 prosent, 56 prosent og 51 prosent, ifølge tall fra Factset.Både i Norge, Europa og USA endte pilene opp på fredag, og mange spør seg om vi vil få et januar-rally i 2009.Alle kursmålene for de 20 selskapene finnes i dagens Finansavisen.