Spekulasjoner løfter aksjene på Wall Street

Investorene på Wall Street håper Barack Obama kan redde dem fra elendigheten. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

President Barack Obama - Foto: Scanpix

Det har vært en positiv start på det amerikanske aksjemarkedet. To minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått opp 0,85 prosent og står i 1.641,90 poeng mens Dow Jones står i 9.025,77 poeng etter en oppgang på 0,81 prosent.Utviklingen kan du følge her.Det spekuleres nå i at påtroppende president Barack Obamas krisepakke kan bidra til å redde den skakkjørte økonomien. Det kan bety at frykten for en langvarig resesjon avtar.Rednings- og stimulipakken kan, i følge Bloomberg, komme til å inneholde skattekutt til en verdi av mer enn 300 milliarder dollar, tilsvarende mer enn 2.000 milliarder kroner. Det betyr i så fall at 40 prosent av stimulipakken på 775 milliarder dollar, som ble lansert i helgen, vil være skattelette og planen er at dette skal bidra til å "booste" etterspørselen i USA.