Under sitt foredrag på Skagenfondenes nyttårskonferanse lot han kritikerne av Reitens etterlønn og pensjonsavtale få så ørene flagret.- Heksejakten som politikere og andre har satt i gang på Eivind Reiten er helt skamløs, sa Spetalen. Han pekte på at Hydro under Reitens ledelse har solgt sine virksomheter mens de var på topp.- Det er over 100 milliarder kroner som er kommet eierne til gode. Han har jobbet døgnet rundt i åtte år, og så er det bare mas og gnål fra politikere og media, sa en engasjert Spetalen videre, og la til at Reiten får mindre enn 0,1 prosent av merverdien i form av lønn og opsjoner.Les også: - - Og når han betaler skatt, så forsvinner jo halvparten uansett, sa Spetalen.Investoren dro også paralleller til Statens Pensjonsfond - Utland, eller oljefondet. Reiten blir æreskjelt for etterlønnen sin, men ingen bryr seg om at oljefondet betaler 15-20 milliarder kroner til utenlandske rådgivere, mente han.I foredraget som hadde tittelen «Hvordan overleve i finansmarkedet» kom han med voldsom kritikk av hvordan Norges formue forvaltes.- Forvaltningen av oljefondet er den største finansielle katastrofen vi har opplevd i Norge noensinne, sa han.- Når vi trenger disse pengene kommer de ikke til å være verdt noe, sa han. (©NTB)