Stalltips fra Kim Evjenth

- Selv om aksjer fremstår som billige, er det fortsatt stor sannsynlighet for ytterligere fall i estimatene som vil gjøre bildet av prisningen litt annerledes, sier analysesjef Kim Evjenth til HegnarOnline.

Aksjestrateg Kim Evjenth - Foto: Finansavisen

I desember var analysesjef Kim Evjenth i Argo Securities negativ til aksjemarkedet, og anbefalte investorer å være tilbakeholdne. Han anbefalte å shorte selskaper med dårlig balanse som kunne bli nødt til å hente inn penger på lave kurser. På det daværende tidspunkt stod hovedindeksen på Oslo Børs i 190 poeng. Nå, i skrivende stund, står indeksen i 248,49 poeng, ned 1,07 prosent.- Hovedbudskapet var nok noe mer nyansert enn som så, nemlig at også kunne komme store bevegelser på kort sikt. Jeg skal likevel innrømme at jeg ikke hadde forventet en så stor oppgang som den vi har sett. Noe av grunnen til dette er nok at sentralbankene kuttet renten mye mer drastisk enn forventet, og at vi fikk en kraftig oppgang i oljeprisen. Svekkelsen av den norske kronen i samme periode har også hatt en positiv effekt på markedet, sier Evjenth til HegnarOnline.Analysesjefens syn per i dag er at vi fortsatt har store utfordringer på makrosiden.- Bankene fungerer ikke, ledigheten kommer til å stige, ikke minst i USA, og det er få tegn til forbedringer i boligmarkedet. Vi ser også at lagre stiger i forhold til aktiviteten, noe som gjør det sannsynlig med ytterligere fall i industriproduksjonen. Det knytter seg også stor usikkerhet til effekten av de ulike stimulansepakkene som er lansert i de ulike landene.- Selv om aksjer fremstår som billige, er det fortsatt stor sannsynlighet for ytterligere fall i estimatene som vil gjøre bildet av prisningen litt annerledes, avslutter Evjenth til HegnarOnline.