Stalltips fra sjefanalytiker

- Nedgangen i amerikansk økonomi kan bli lengre og mer omfattende enn tidligere, sier sjefanalytiker. Men, det finnes lyspunkter.

I dagens morgenrapport fra Nordea kommenterer sjefanalytiker Nils Kristian Knudsen utviklingen i den amerikanske økonomien.-Referatet fra rentemøtet i Federal reserve den 16. desember viste i går at flere medlemmer tror at nedgangen i amerikansk økonomi kan bli lengre og mer omfattende enn tidligere. Men, mer dystre utsikter til tross, referatet bidro også til at flere er styrket i troen på at det vil fortsatt komme nye tiltak som vil stimulere til økt vekst, sier Knudsen.-Amerikanske aksjer fikk et løft etter at rapporten ble publisert, og den positive stemningen har også smittet over på de asiatiske aksjemarkedene som venter en økning i eksporten som følge av mer omfattende tiltak i USA, avslutter sjefanalytikeren.