Superinvestor fikk juling

2008 ble det dårligeste året på flere tiår for investorkjendis Warren Buffett. Ringreven brukte anledningen til å kjøpe aksjer.

Foto: Scanpix

2008 ble et meget utfordrende børsår. I stedet for solide avkastninger, skryter ekspertene av hvem som tapte minst. Warren Buffett, ofte omtalt som verdens beste investor, slapp heller ikke unna.I løpet av fjoråret falt aksjene i investeringsselskapet Berkshire Hathaway 32 prosent, noe som er den dårligste utviklingen på mer enn tre tiår. Buffett slo likevel S&P 500-indeksen som opplevde en nedgang på 38 prosent.Les også: Dette kan føre til et rally.-I 2008 var det ingen steder å gjemme seg. Berkshire kan ikke rømme fra skjebnen til amerikansk business. Buffett prøver derimot å sørge for at Berkshire Hathaway ikke gjør det dårligere enn andre selskap, sier Guy Spier, investeringsdirektør i Aquamarine Capital Management, et selskap som sitter på aksjer i Berkshire Hathaway, til Bloomberg.Buffett har brukt nedturen til å vekte seg opp i enkelte aksjer. I løpet av tredje kvartal 2008 kjøpte han seg opp til å bli største aksjonær i ConocoPhillips.