Svimlende krav i en av Norges største konkurser

20. august ble de slått konkurs, og etter det har kravene veltet inn. Nå går Flekkefjord Slipp & Maskinfabrikk-havariet ned som en av de aller største konkursene innenfor norsk skipsfart.

Foto: iStockphoto

Selskapet Flekkefjord Slipp & Maskinfabrikk ble slått konkurs 20. august i fjor i Lister tingrett, og etter en drøy måned var innmeldte krav oppe i 316 millioner kroner.Nå, rundt tre måneder senere, er imidlertid fasiten nærmere 430 millioner kroner, og dermed er havariet blitt til en av de største innen norsk skipsfart noen sinne.- Det er ikke ofte at en virksomhet som Flekkefjord Slipp & Maskinfabrikk går konkurs, innrømmer advokat og bobestyrer Bjørn Hübert Senum til avisen Agder.Største krav i boet kommer fra Møkster Safety AS i Stavanger, som mener de har et krav på 150 millioner kroner i boet.Les mer om konkursen i Flekkefjord Slipp og Maskinfabrikk her