To årsaker til en sterkere krone

DnB NOR Markets tror på en sterkere krone.

Foto: Scanpix

Den norske krona har svekket seg betraktelig mot referansevalutaene de siste månedene, og den siste tiden har det vært store styrkelser og svekkelser fra dag til dag. DnB NOR Markets tror på en sterkere krone både på kort og lang sikt.- Vi tror fortsatt krona skal styrkes, både mot dollar og euro, på kort og lang sikt, sier Maren Romstad i DnB NOR Markets til HegnarOnline.Romstad lister opp to hovedelementer som påvirker kronekursen:-Risikoappetitten i markedet -OljeprisenRisiko DnB NOR Markets tror på økt risikoappetitt i tiden fremover.- De siste månedene før jul solgte utenlandske aktører seg ut av kronemarkedet. Vi tror disse gradvis vil komme tilbake når markedene går tilbake til mer normale tilstander. Vi har allerede sett tegn på at utenlandske aktører som smått kjøper seg opp i kroner, sier Romstad og påpeker at risikobildet kan variere dramatisk i det korte bildet.Olje Prisen på nordsjøolje falt fra 145 dollar til midten på 30-tallet på et halvt år, og prisfallet har påvirket kronekursen dramatisk. DnB NOR Markets tror oljeprisen skal videre opp.- Vi tror oljeprisen skal opp, og dermed vil også krona styrke seg, sier hun.