Ole Slorer fra Morgan Stanley, også kjent som USAs beste oljeserviceanalytiker, står på talerstolen under Skagens Nyttårskonferanse nå. Temaet er utsiktene for oljeservice. Dette er noe av det han sier:
  • Oljeetterspørselen har kollapset i USA. Dette tror jeg er en bra indikasjon på hva som har skjedd i resten av verden også.Oljeetterspørselen har kollapset i USA. Dette tror jeg er en bra indikasjon på hva som har skjedd i resten av verden også.
  • Jeg tror ikke OPEC vil klare å kutte fire millioner fat om dagen. Tre millioner fat er innen rekkevidde.Jeg tror ikke OPEC vil klare å kutte fire millioner fat om dagen. Tre millioner fat er innen rekkevidde.
  • Investeringene og kontantstrømmene til oljeserviceselskapene vil falle tilbake i 2009, for så å hente seg noe inn igjen i 2010.Investeringene og kontantstrømmene til oljeserviceselskapene vil falle tilbake i 2009, for så å hente seg noe inn igjen i 2010.
På kort sikt kutter Morgan Stanley estimatene på stort sett alle oljeserviceaksjene de dekker. Likevel har aksjene aldri vært billigere mener Slorer.- Investorer jeg snakker med på Wall Street, som tidligere har vært analytikere og nå er hedgefondforvaltere, sier de er enig med meg i at aksjene skal gå både 3 og 5-gangern på sikt. Men de sier også at det er irrelevant. De vil vite hva de skal gjøre i neste uke og da er svaret mitt at det vet jeg ikke, sier Slorer.På spørsmålet om hvordan utviklingen i bensinforbruket går i USA svarer han følgende:- Bensinforbruket har ikke forbedret seg mye den siste tiden, tiltross for at prisene har falt dramatisk. På sikt tror vi at det skal bedre seg. Bare glem at amerikanerene skal kjøre små biler når de kan fylle opp SUV'en for 300 kroner.