Tror aksje kan stige 70 prosent

Analytikere tror Sevan Marine kan gå over 70 prosent på Oslo Børs.

Danske Markets Equities opprettholder sin kjøpsanbefaling på Sevan Marine, men har kuttet kursmålet fra 30 til 16 kroner, melder TDN Finans.Analytikerne Henrik Eriksen og Endre Storløkken at de har tatt ut enheten "Voyaguer" fra beregningsgrunnlaget for verdivurderingen av selskapet. Enheten har kontrakt med Oilexco North Sea, som ventes å erklære seg insolvent i løpet av uken."Morselskapet Oilexco Incorporated er fortsatt solvent og har garantert for kontrakten. Vi tror at det er passende å ikke inkludere "Voyageur" FPSOen i verdivurderingen fra nå. Morselskapet har praktisk talt ingen andre finansieringsalternativer enn å finne en kjøper for eiendelene sine", skriver analytikerne.Sevan-aksjen endte opp 4,4 prosent til 9,40 kroner tirsdag.