Tunge aksjer senker børsen

Tungvektere som Yara, Hydro, Telenor, Orkla og DnB NOR sender børsen nedover.

Oslo Børs faller til dagens laveste nivå. Det betyr at hovedindeksen er ned 0,7 prosent til 237,65 poeng. Ellers i Europa er trenden blandet, uten de helt store utslagene. Amerikanske futures har forverret seg i løpet av den siste halve timen.Prisen på nordsjøolje var tidligere i dag over 48 dollar, men går nå for 46,73 dollar fatet (februar-kontrakten). StatoilHydros oppgang på 2,6 prosent til 121,50 kroner er ikke nok til å redde markedet.Yara, Orkla, Telenor og Norsk Hydro faller mellom 2,7 og 3,3 prosent, mens DnB NOR er ned 4,7 prosent.Grieg Seafood raser 22,8 prosent til 3,01 kroner (i tynn handel) etter å ha kommet med et resultatvarsel. CanArgo er ned 11,6 prosent til 38 øre på meldingen om at selskapet ikke makter å betjene gjeld.Hele 12 aksjer stiger mellom 10 og 25 prosent, de fleste i mager handel. Vi snakkerom RXT, OceanTeam, Dolphin Interconnect, Aker Explortion, Fred. Olsen Production, Northland Resources, Simrad Optronics, Apptix, PA Resources, Scandinavian Property, Aker Biomarine og PSI Group.Så langt er det omsatt verdipapirer for 2,6 millarder kronerHegnarOnlineTV er på luften igjen etter juleferien. Følg med klokken 16.05.