USA avsluttet et vanskelig børsår

Det amerikanske aksjemarkedet avsluttet et turbulent år med et plussresultat på årets siste dag, men har hatt et svært dystert år som helhet.

Foto: Scanpix

Industriindeksen Dow Jones (eller Down Jones som NTB så passende skriver, red.anm.) gikk onsdag opp 1,23 prosent til 8.775,44 poeng, mens den bredere Standard & Poor's 500 steg 1,45 prosent til 903,51 poeng.Teknologitunge Nasdaq avsluttet handelen onsdag med en oppgang på 1,7 prosent, og dermed endte indeksen på 1.577,03 poeng.Det globale børsmarkedet avslutter et år med noen av de største tapene siden depresjonen på 30-tallet. En rekke indekser har opplevd en samlet nedgang på rundt 40 prosent siden begynnelsen av året.I USA avsluttet Dow Jones med en samlet nedgang på nesten 34 prosent, den største prosentvise nedgangen siden 1931. Standard & Poor's har sunket over 38 prosent og Nasdaq over 40 prosent.Tallene er like dystre i Europa med en nedgang på 40 prosent for CAC i Paris og DAX i Frankfurt. Londons FTSE har opplevd et fall på 30 prosent.I Hongkong og Singapore har markedet opplevd nesten en halvering av verdien i løpet av året. Sydney tapte over 40 prosent, Mumbai 52 prosent og Shanghai hele 65 prosent.Sett under ett går det japanske børsåret 2008 inn i historien som tidenes verste målt i prosent - med en nedgang på drøyt 42 prosent i løpet av året. (©NTB)Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.