USA-tall redder Oslo Børs

Oslo Børs har hentet inn nesten hele fallet etter oppløftende nyheter fra USA.

Foto: Finansavisen

Oslo Børs' hovedindeks har vært helt nede i 231,44 poeng i dag, men markedet har tatt seg opp etter at det ble sluppet bedre amerikanske ledighetstall (jobless claims) enn ventet. Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd falt fra 491.000 per 27. desember til 467.000 per 3. januar, mens det var ventet at tallet skulle være 545.000.Ved 15-tiden er hovedindeksen ned 0,2 prosent til 236,14 poeng.Prisen på rålje faller. Brent-oljen går for 45,02 dollar, ned 1,9 prosent, mens amerikansk lettolje omsettes for 41,01 dollar, ned 3,8 prosent. StatoilHydro legger en demper på markedet med et fall på 1,4 prosent til 120,70 kroner.Ekornes faller 9,5 prosent på meldingen om at 180 årsverk skal fjernes. Blant annet skal fabrikken på Stranda legges ned. Volumet i aksjen er imidlertid beskjedent.Yara International stiger 2,6 prosent på usikkerhet rundt gjødselsproduksjon som følge av gasskonflikten mellom Russland og Ukraina, samt streik i India.Så langt er det omsatt verdipapirer for 3,5 milliarder kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.