Vil oljeoppturen vedvare?

Prisen på olje har styrket seg med 33 prosent de siste 14 dagene. Oljeanalytiker Lill Sandvik i First Securities gir HegnarOnlines lesere svar på om vi kan se en ytterligere prisøkning de neste to ukene.

Prisen på råolje klatret til nesten 50 dollar per fat i morgentimene mandag, og med det har prisen på det sorte gull styrket seg med 33 prosent i løpet av de siste 14 dagene.Og det er ikke bare urolighetene i Midtøsten som er skyld i oppgangen, sier oljeanalytiker Lill Sandvik i First Securities.- Det er mange årsaker til at prisen på olje har gått opp. Urolighetene i Midtøsten er en, men man må også tenke på at det har vært tynn handel, og dermed kan svingningene i pris bli større. USA som fyller på sine oljelager og tåke som har forhindret dette har også bidratt, sier Sandvik til HegnarOnline.Kan man så få se at oljeprisen legger på seg nye 33 prosent de neste 14 dagene? Nei, mener Sandvik.- Så lenge det ikke blir eskalering i konflikten i Midtøsten, så vil nok prisen på olje stabilisere seg eller faktisk kunne gå litt ned. Den generelt dårlige økonomien i verden vil sørge for det. Prisen skal opp i løpet av året, men ikke i løpet av de neste 14 dagene, sier Sandvik til HegnarOnline.Oljeanalytikeren tror nå at OPEC, etter mye nøling vedrørende eventuelle kutt, nå endelig kan se ut som de mener alvor, og at dette kan komme til å gi en effekt etter hvert. Men dette kommer til å ta tid, avslutter Sandvik.