Yara-aksjen holder liv i nervøs Oslo Børs

Fall i oljeprisen og surt børsklima i både USA og Asia gjorde sitt til at Oslo Børs dalte relativt kraftig fra start, før man igjen var tilbake i blått territorium. Nå danser hovdindeksen rundt sluttnivået fra i går, og Yara drar i positiv retning. (Oppdatert kl. 11.06)

Foto: Finansavisen

Torsdagen startet skjevt på Oslo Børs, før man rundt klokken 10 klatrer over i pluss. Nå har imidlertid børsen lagt seg til rundt nivåene fra i går.Et stykke inn i børsdagen er hovedindeksen ned marginale 0,05 prosent til 236,48 poeng - en nedgang på fattige 0,03 poeng.Det er dog helt andre boller enn i den første timen av dagen, da hovedindeksen var ned så mye som 2 prosent på et tidspunkt.StatoilHydro-aksjen omsettes for 121,90 kroner, ned 0,41 prosent.Yara må gis mye av æren for at børsen ikke er kraftig ned i dag. Gjødselgiganten er opp 2,42 prosent til 159 kroner.Det er til nå omsatt aksjer på Oslo Børs for 1,80 milliarder kroner.Oljeprisen fortsatt lav etter onsdagsfallTirsdag ettermiddag ble nordsjøolje med levering i februar omsatt for rundt 51,50 dollar på det meste, og utviklingen på Oslo Børs var sterkt påvirket av dette.Snaue to dager senere har bildet forandret seg rimelig kraftig, og Oslo Børs fikk i går kjenne hvor mye oljeprisen har å si for hovedindeksen.Et fat nordsjøolje med leveranse i februar ble i går kveld omsatt for 45,86 dollar, ned 9,24 prosent, mens WTI-oljen endte ned hele 12,35 prosent til 42,58 dollar per fat.Fallet i WTI-oljen er det største på syv år, ifølge Bloomberg.Torsdag morgen handles olje til litt høyere nivåer. Et fat nordsjøolje ligger nå på 46,55 dollar per fat, mens WTI-oljen omsettes for 43,14 dollar fatet.Begge typene har steget i pris med rundt 1,5 prosent.Noe av bakgrunnen for gårsdagens kraftige fall var tall fra de amerikanske oljelagrene som viste en økning med 6,7 millioner fat til 325,4 millioner fat i forrige uke.Oljelagrene var ventet å stige med kun 0,9 millioner fat.Aksjer som er ned og aksjer som er oppPå taperlisten finner man et utall aksjer relatert til olje. Fred. Olsen Production topper med en nedgang på 11,90 prosent til 5,20 kroner.Birdstep daler 11,60 prosent til 1,45 kroner, mens Eidesvik Offshore er ned 9,09 prosent til 21 kroner.Interoil daler 6,70 prosent, Petromena skreller av seg 1,71 prosent mens EMGS er ned 5,85 prosent.Austevoll Seafood sliter også så langt ogsvekker seg 8,53 prosent til 11,80 kroner mens Kongsberg Automotive daler 4,47 prosent til 2,78 kroner.Bedre har starten på dagen gått for Dockwise, Petrolia Drilling, Nordic Mining og DiaGenic. Sistemann her er opp 6,34 prosent til 2,85 kroner.PA Resources er opp 4,94 prosent, Crew Gold 4,17 prosent mens GGS, som var høyt oppe på taperlisten innledningsvis, er opp 2 prosent til 0,51 kroner.Av de store og tunge på børsen ser det lysest ut akkurat nå for Seadrill og Yara som er opp henholdsvis 2,81 prosent og 2,58 prosent, mens Telenor legger på seg 0,86 prosent og REC er opp 0,28 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.