Aksjonærene tapte rettsaken

Aksjonærene i den nasjonaliserte banken Northern Rock tapte rettssak.

Northern Rock - Foto: Scanpix
Børs

Tidligere aksjeeiere i den nasjonaliserte britiske banken Northern Rock har tapt søksmålet de hadde anlagt mot regjeringen i London. Saksøkerne mente regjeringen krenket menneskerettighetene.Det angivelige overgrepet skulle bestå i at regjeringen anslo verdien på aksjene til nærmest lik null. Men fredag kom domstolen High Court i London fram til at regjeringen ikke hadde krenket investorenes rettigheter.- Investorene la til syvende og sist pengene sine i bankledelsens hender, mente dommerne.- Avgjørelsen er ikke helt uventet, sa Roger Lawson som er talsmann for en gruppe på 150.000 små investorer til fjernsynskanalen Sky News.Ifølge Lawson vil fredagens kjennelse bli anket, om nødvendig til den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Men inntil videre må han og hans medinvestorer nøye seg med at High Court uttrykker sin medlidenhet med dem.Northern Rock ble nasjonalisert for ett års tid siden, etter at banken i september 2007 måtte gå til Storbritannias sentralbank Bank of England og be om krisehjelp. Banken ble dermed ett av de første ofrene for den globale krisen i finansmarkedene. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv