Analytiker om fusjonsryktene

- En fusjon mellom Q-Cells og Renewable Energy Corp. er operasjonelt og strategisk fornuftig, sier analytiker Tore Østby.

Foto: Nordea
Børs

Tirsdag steg Renewable Energy Corp. markert etter rykter om en mulig fusjon med tyske Q-Cells. Aksjen falt imidlertid noe tilbake etter at en børspause i aksjen ble opphevet. I skrivende stund står REC i 48,35 kroner, opp 3,31 prosent. Dagens høyeste notering er 51,30.Les også: REC avviser fusjonsrykter- En fusjon mellom Q-Cells og Renewable Energy Corp. er operasjonelt og strategisk fornuftig, sier analytiker Tore Østby i Handelsbanken Capital Markets til TDN Finans.Analytikeren er ikke kjent med kilden til ryktene.- Orkla som den største eieren i REC liker også tradisjonelt slike løsninger hvor man skaper verdier sammen med andre. Q-Cells har også et stort investeringsbudsjett så det er ikke snakk om "å gifte seg med penger her", men sammen hadde de stått sterke, fortsetter han, ifølge nyhetsbyrået.

Nyheter
Børs