Dette vil påvirke Oslo Børs

Dette bør du notere deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs tirsdag.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk mandag ned 1,42 prosent før den sluttet på 208,33. Det ble omsatt aksjer for 3,8 milliarder kroner.Ved børsens stengetid hadde prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i april, gått opp 0,62 prosent og stod i 42,15 dollar.USA Dow Jones falt gjennom hele handelsdagen i USA mandag. Indeksen sluttet på 7.114,78 poeng, ned 3,41 prosent. S&P 500 falt 3,47 prosent til 743,33 poeng, mens Nasdaq falt 3,71 prosent. For hver 3 aksjer som steg i verdi falt utrolige 26 aksjer tilbake på NYSE!Sluttnoteringen på S&P 500-indeksen, indeksen de fleste profesjonelle investorer bruker som målestokk, er på lavest notering siden 1997, ifølge Marketwatch. Dette kommer som følge av frykt for dyp resesjon. Det var ingen spesielle sektorer som stakk seg ut som verst i klassen, da fallet var bredt.Her kan du lese hele USA-kommentaren. HER kan du lese mer om hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada mandag kveld.Tirsdag I skrivende stund står Brent-oljen i 40,71 dollar fatet, ned 0,68 prosent.Sentimentet i USA påvirker stemningen i Asia tirsdag morgen. Nikkei-indeksen i Japan endte ned 1,46 prosent til 7.268,56, mens Hang Seng i Hong Kong er ned 3,63 prosent til 12.697,03.I Australia faller S&P/ASX 200 med 0,58 prosent. Frykten for at resesjonen skal bli lengre og sitte dypere er fremdeles til stede.- Det er fremdeles stor pessimisme og uro vedrørende resultatene fra de ulike selskapene. De massive tapene spiser av kapitalen man har liggende, og investorene venter derfor at det kommer store aksjesalg som igjen vil bringe kursene enda lenger ned, uttalte Naoyuki Torii hos Fukoku Mutual Life Insurance Co. i en kommentar til dagen.Slik går det på børsene i Asia. Følgende står blant annet på dagens agenda:Flere selskap legger frem tall tirsdag- Frankrike: Privatforbruk januar klokken 08:45- Tyskland: IFO-indeksen februar klokken 10:00- ØMU: Industriordre desember klokken 11:00- USA: S&P/Case-Shillers boligprisindeks desember klokken 15:00- USA: Forbrukertillit februar klokken 16:00HER kan du lese mer om hva som skjer i dag.På Market Watch finner du en kalender som blant annet viser dagens og de neste dagenes økonomiske begivenheter, forventningene i markedet og historiske data.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs