Men Bjørn Kjos er kjempefornøyd

Markedet sender Norwegian nord og ned, men konsernsjef og hovedeier Bjørn Kjos er fornøyd med tallene.

Foto: Scanpix
Børs

Norwegian la frem tall som var svakere enn analytikerne hadde ventet i morges. Aksjen faller 12,2 prosent til 36 kroner.Norwegian fraktet 9,2 millioner passasjerer i 2008 - en økning på 2,3 millioner sammenlignet med året før. Omsetningen i 2008 ble vel 6,2 milliarder kroner - en økning på nærmere 50 prosent sammenlignet med 2007.I en tid med store utfordringer i flybransjen og høye drivstoffkostnader er administrerende direktør Bjørn Kjos ifølge en melding godt fornøyd med utviklingen.- Jeg er svært tilfreds med et resultat på plussiden i en situasjon der bransjen har stått overfor store utfordringer - spesielt med tanke på høye drivstoffkostnader som også har rammet Norwegian hardt. Driften vår i Norge går imidlertid godt, og vi har også dreid organisasjonen i Sverige kraftig. Dette skal gi resultater for inneværende år, sier Bjørn Kjos.- Ekstraregningen på drivstoff i 2008 utgjør 529 millioner kroner. I tillegg fikk selskapet et urealisert tap på drivstoffsikring for 2009 på over 104 millioner som må belastes 2008 regnskapet. Dersom man justerer for den urealiserte effekten på 104 millioner kroner, hadde Norwegian et overskudd på 105 millioner kroner før skatt.- Høye drivstoffkostnader var hovedårsaken til tapet i den svenske operasjonen. Etter en snuoperasjon er vi nå optimistiske til utviklingen i det svenske markedet, sier Bjørn Kjos.

Nyheter
Børs