Når snur aksjemarkedet?

-Den dagen vi ser bevisene i makrotallene, har aksjemarkedene allerede gått i god tid i forkant, sier Hogne Tyssøy i Holbergfondene

Børs

2008 ble et katastrofalt dårlig år i aksjemarkedet, og 2009 har hittil ikke vært mye å skryte av. De negative nyhetene står i kø.- Vi sliter med at det både makromessig og på selskapsfronten kommer en strøm av negative nyheter som preger de fleste aktørene. Den dagen vi ser bevisene i makrotallene, har aksjemarkedene allerede gått i god tid i forkant. Aksjemarkedet kommer til å være en ledende indikator på utviklingen, sier Hogne Tyssøy, forvalter i Holbergfondene, til DN.no.- Det kan hende at vi får en falsk start på et eller annet tidspunkt, men når investorene blir mer selvsikre igjen vil det på et eller annet tidspunkt starte en markedsoppgang. Man vil lese det ut i form av makrotallene, som kommer i neste runde. Den amerikanske økonomien og aksjemarkedet vil være svært viktige å følge med sikt. Det var der elendigheten startet for halvannet år siden, avslutter Tyssøy.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 212,34 poeng, opp 0,47 prosent.

Nyheter
Børs