Ny grusom børsdag i USA

S&P 500 endte på laveste nivå på tolv år! StatoilHydro endte nesten 5 kroner under sluttkurs i Oslo.

Foto: Scanpix
Børs

Dow Jones falt og falt og falt gjennom hele handelsdagen. Indeksen sluttet på 7.114,78 poeng, ned 3,14 prosent. S&P 500 falt 3,47 prosent til 743,33 poeng, mens Nasdaq falt 3,71 prosent. For hver 3 aksjer som steg i verdi falt utrolige 26 aksjer tilbake på NYSE!Sluttnoteringen på S&P 500-indeksen, indeksen de fleste profesjonelle investorer bruker som målestokk, er på lavest notering siden 1997, ifølge Marketwatch. Dette kommer som følge av frykt for dyp resesjon. Det var ingen spesielle sektorer som stakk seg ut som verst i klassen, da fallet var bredt.Citigroup og UBS Rykter om mulig nasjonalisering av Citigroup sendte amerikanske futures opp mandag, men det har blitt klart at USA trolig kun skal kjøpe seg opp i Citigroup, men ikke nasjonaliserer banken. Aksjen steg 9,74 prosent.Det var røde tall ellers i finanssektoren. JPMorgan Chase falt 1,96 prosent, Morgan Stanley falt 3,14 prosent, American Express falt 6,32 prosent, mens den sveitsiske banken UBS falt 13,59 proset.Nedturen kom etter at UBS i forrige uke gikk med på å betale en bot på 780 millioner dollar i forbindelse med en skattesvindel-sak. Banken sa seg også villig til å avsløre identiteten til 300 amerikanske kunder.- I enkelte land ser vi nå at noen ledere ønsker å vise styrke og politisk så vel som økonomisk handlekraft, og dette kommer til dels til å gå ut over sveitsiske banker fremover, sa Rainer Skierka hos Sarasin til Reuters.Olje Et fat nordsjøolje med leveranse i april falt 2,91 prosent i dag til 40,67 dollar. WTI-oljen duppet igjen under 40 dollar, og ble omsatt for 38,07 dollar ved stengetid i USA.Oljeserviceindeksen (OSX) falt 5,87 prosent, mens oljeindeksen (XOI) falt 3,75 prosent.Exxon Mobil-aksjen falt 2,71 prosent, Royal Dutch Shell endte ned 3,89 prosent, mens Petrobras falt 6,22 prosent. StatoilHydro endte på 16,01 dollar, som tilsvarer 109,34 kroner. StatoilHydro endte på 114,10 kroner ved stengetid i Oslo.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs