Oslo Børs opp fra bunnen

Amerikanske futurestall peker noe i positiv retning, og Oslo Børs stiger fra bunnivåene. StatoilHydro, Yara og Seadrill faller tungt tirsdag.

Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 2,42 prosent til 203,28, opp fra dagens laveste notering på 201,72. Det er omsatt verdipapirer for 1,82 milliarder kroner frem til lunsj. 7 aksjer faller i verdi for hver to aksjer som stiger i verdi.Hovedindeksen stiger litt fra bunnen da det er klart at Dow Jones er ventet å stige 24 poeng i åpningen, mens S&P 500 er ventet å stige 6 poeng.StatoilHydro Ledestjernen på Oslo Børs, StatoilHydro, er ned 2,63 prosent til 111,10 kroner. Aksjen falt som en stein på børsen i New York i går, og sluttkursen der tilsvarte 109,34 kroner.Et fat nordsjøolje med leveranse i april omsettes for 41,37 dollar per fat, opp 38 cent i dagens handel.Vinnere og mange tapere Petromena stuper 30,6 prosent til 50 øre. Riggselskapet faller på tross av nyheten om at Aker Solutions ikke frykter problemer med utbetalinger til det gjeldstyngete selskapet.- For Petromena har vi kontrakt med verftet. Den eneste usikkerheten er Sevan og deres finansiering, sier konsernsjef Simen Lieungh på fjerdekvartalspresentasjonen ifølge TDN Finans. Sevan-aksjen faller 6,90 prosent til 5,40 kroner.Aker BioMarine slanker seg med 20 prosent til 5,80 kroner, mens Petrolia Drilling faller 17,1 prosent til 29 øre.På vinnerlista er det lille Oslo Axess-selskapet Lighthouse Caledonia opp 40 prosent til 14 øre, og Exense stiger 13,04 prosent til 26 øre. Begge er omsatt på et meget lavt volum.Artumas legger på seg 10 prosent til 1,21 kroner.De mest omsatte Yara-aksjen faller hele 4,98 prosent til 143,25 kroner. Seadrill faller under 50 kroner for første gang i 2009. Aksjen omsettes på 49,30 kroner, ned 4,46 prosent.REC-aksjen stiger 1,07 prosent til 47,30 kroner, mens Norsk Hydro faller 5,03 prosent til 21,70 kroner.Aker Solutions Selskapet Aker Solutions presenterte en EBITDA på 103 millioner kroner i fjerde kvartal 2008, mot forventningene til -172 millioner kroner. Les mer om tallene herAksjen stiger 1,23 prosent til 32,95 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs