REC ned (nesten) 30 prosent

REC-aksjen har fått seg en skikkelig på tygga de siste dagene. Analytikere kutter forventningene og markedet venter emisjon.

Børs

REC-aksjen åpnet på 73,10 kroner onsdag, og ble i dag omsatt så lavt som 51,50. Dette tilsvarer en nedgang på 29,54 prosent. Sist omsetning på aksjen er 52,50 kroner. Det er fortsatt et stykke ned til all time low som ligger på 41,25 kroner. Solenergi-aksjen har falt 63,29 prosent på ett år.Det er to hovedårsaker til det voldsomme REC-fallet: emisjonsfrykt og Spania-stopp.Emisjon REC meldte før åpningen onsdag om et resultat før skatt på 1.581 millioner kroner i fjerde kvartal 2008, mot 616 millioner kroner i samme periode året før. Forventningene var til et resultat på 1.434 millioner kroner. Men det var ikke resultatet som skremte investorene. Analytikere mener REC må hente inntil 5 milliarder kroner i nye kapital. Blir REC tvunget til å hente penger i aksjemarkedet, kan vi venta oss en kraftig rabatt på de nye aksjene. Alle emisjoner som har blitt gjennomført etter finanskrisen har vært til ekstremt ufordelaktige kurser.Spania I går ettermiddag kom det en lite hyggelig melding fra Spania. Det viser seg at hele Spanias solenergi er på vent, som følge av feil i 98 prosent av søknadene fra solenergiselskaper. Dette har bremset utviklingen av et register som gir detaljer om hvilke solarselskaper og installasjoner som kvalifiserer seg for en 25-årig elektrisitetstariff. Les mer om Spania-nyheten herAnalytikere kutter I dag ble det klart at Handelsbanken Capital Markets nedjusterer sitt kursmål på REC til 80 kroner fra tidligere kursmål på 100 kroner.Tidligere i uken ble det klart at Fondsfinans venter at REC må hente opp til 5 milliarder kroner i 2009, og jekker anbefalingen på REC ned fra kjøp til nøytral. Kursmålet kuttes fra 117 kroner til 65 kroner.I tillegg til dette kuttet DnB NOR kursmålet med 25 prosent fra 160 kroner til 120 kroner.

Nyheter
Børs