Rykter om storfusjon og milliardemisjon

Rykter og angst på Oslo Børs, som falt kraftig torsdag.

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 2,59 prosent til 231,09 torsdag. Det ble omsatt aksjer for kun 4,89 milliarder kroner. For hver aksje som steg, falt omtrent to aksjer tilbake.Emisjonsrykter Emisjonsfrykten sendte Golden Ocean-aksjen ned 18,9 prosent til 3,85 kroner. Med det er kursen mer enn halvert på bare tre dager. Årsaken er rykter om at tørrbulkrederiet til John Fredriksen kan ha behov for fem milliarder kroner i frisk kapital.Les også: Ukens desidert VERSTE aksjetipsJohn Fredriksen, som eier 40 prosent av rederiet, har sagt seg villig til å bidra i en kapitalutvidelse, under visse vilkår. Carnegies Lars Kalbakken har senket sin vurdering av nettoverdiene i bulkrederiet med 1,40 kroner til fire kroner per aksje.- Med vår NAV (Net Asset Value) på 4,1 kroner per aksje, opprettholder vi vårt eksisterende kursmål på 3,30 kroner, sier Nicolay Dyvik i SEB Enskilda til TDN Finans.Fusjonsrykter Gjensidige eier 24 prosent av Storebrand, og spekulasjoner rundt en gigantfusjon har tatt seg opp etter kvartalstallene til Storebrand. Aksjen skjøt derfor fart på slutten av dagen, og endte opp 9,52 prosent til 23 kroner. Med det ble Storebrand dagens vinner.- Et oppkjøp fra ikke-liv giganten Gjensidige virker mer sannsynlig enn noensinne, skrev analytiker Thomas Svendsen i Carnegie i en oppdatering denne uken, ifølge DN.no.DnB NOR falt trass i "gode tall" Mange selskaper lapp tall for 4. kvartal torsdag, noe som har preget børsdagen.DnB NOR-konsernet leverte et resultat før skatt på 3.265 millioner kroner i fjerde kvartal 2008. For samme periode i fjor var resultatet på 5.269 millioner kroner. Det var betydelig dårligere enn i fjor på samme tid, men bedre enn de ventede 2,5 milliarder kroner.- Med det vi kjente til på forhånd, var dette et resultat som tallmessig var mer positivt enn negativt, sier analytiker Per Grønborg i Danske Markets til Reuters.Til tross for å ha levert over forventningene, falt DnB NOR-aksjen stygt, og endte ned 8 prosent til 25,30 kroner.LES OGSÅ: En av vinnerne etter strategen frarådet kjøpStatoilHydro Norges største selskap, som vekter mer enn 35 prosent i hovedindeksen, viste vei i nedturen og endte ned 2,92 prosent, til 119,50 kroner.Et fat nordsjøolje med leveranse i mars omsettes for 44,47 dollar per fat, opp 19 cent i dag. Utviklingen i WTI-oljen er derimot dramatisk, og ved stengetid på Oslo Børs lå prisen på 35,03 dollar per fat .Fallet i WTI-oljen ble også diskutert i dagens sending av Økonominyhetene med Trygve HegnarVinnere og tapere Crew-aksjen endte opp 8,51 prosent til 51 øre. Aksjen er da opp 51 prosent den siste måneden, men har fortsatt langt opp til sin all time high på 15,53 kroner. Wega Mining steg steg på tampen av handelen med 8,89 prosent til 1,47 kroner.BWG Homes hadde driftsinntekter på 721 millioner kroner i fjerde kvartal 2008, mot 931 millioner i fjor. Det er en reduksjon på 22,5 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i 2007. Resultat etter skatt endte på minus 211 millioner kroner i kvartalet og minus 76 millioner kroner for året.Selskapet har nå til hensikt å innhente mellom 100 og 140 millioner i ny kapital gjennom en rettet emisjon. Nyheten sendte aksjen ned 15,6 prosent til 5,15 kroner.Apptix-aksjen falt 14 prosent til 3,01 kroner, mens Jinhui slo følge med Golden Ocean ned, da den slanket seg med 13,5 prosent til 9,52 kroner.De mest omsatte Yara-aksjen stupte 5,11 prosent til 167 kroner. REC falt 3,95 prosent til 70,50 kroner.JA Solar kuttet i dag guidingen for 2009 med hele 45 prosent. Solenergiselskapet venter å tjene mellom 830 og 952 millioner dollar i 2009, ned fra tidligere ventet mellom 1,5 og 1,7 milliarder dollar.Seadrill falt 2,23 prosent til 61,30 kroner, mens Norsk Hydro falt 4 prosent til 26,40 kroner.Her finner du alle kvartalstallene som ble presentert i dagMer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs