Storbanken varsler 20.000 oppsigelser

Den statskontrollerte britiske storbanken Royal Bank of Scotland (RBS) vil si opp inntil 20.000 ansatte.

Sentralbank sjefen Mervyn King og Bank of Englands hovedkontor
Børs

Den statskontrollerte britiske storbanken Royal Bank of Scotland (RBS) vil si opp inntil 20.000 ansatte. Banken vil også legge ned store deler av sin virksomhet, melder britiske medier.RBS-sjef Stephen Hester vil at banken skal konsentrere seg om sin kjernevirksomhet. Andre aktiviteter bør skilles ut, i første omgang i datterselskaper som senere kan selges, het det i meldingene i helgen.Hvis RBS sier opp rundt 20.000 av sine medarbeidere, betyr det at omtrent en tidel av bankens globale stab må gå. Banken er blitt et offer for den internasjonale finanskrisen, og den britiske stat har inntil videre overtatt 68 prosent av aksjene i RBS. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv