Svenskekronen og dollar faller

Nasjonaliseringsfrykt svekker dollaren, mens svenskekronen er på et elendig nivå.

Svenske kroner - Foto: Scanpix
Børs

Det er trolig en frykt for nasjonalisering av amerikanske banker som svekker dollaren, ifølge DnB NOR Markets. Den amerikanske staten er i samtaler med Citigroup om å kjøpe seg inn i banken, skriver The Wall Street Journal. I følge kilder som følger forhandlingene er det snakk om en aksjeandel på mellom 25 og 40 prosent.Svenskekrona har svekket seg voldsomt den siste uken, og nådde da historiske svake nivåer.- Høy volatilitet er trolig en årsak til at den svenske kronen har svekket seg. I tillegg var det i løpet av forrige uke stort fokus rettet mot svenske bankers eksponering mot de fremvoksende økonomiene i Øst-Europa, spesielt de baltiske landene, skriver skriver DnB NOR i sin morgenrapport.- Ratingbyrået Moody's uttalte i forrige uke at det er en risiko for at svenske banker med datterselskaper i Øst-Europa nedgraderes ettersom nedgangskonjunkturen i denne regionen forverres. Dette har tynget kronan. Problemene i den svenske bilprodusenten SAAB har også vært negativt for valutaen. Den svenske kronen noteres nå på rekordsvake nivåer mot den norske kronen (data tilbake til 1981), heter det i rapporten.Valutakryss: USDNOK: 6,76 EURNOK: 8,73 GBPNOK: 9,83 SEKNOK: 0,78 CHFNOK: 5,85 JPYNOK: 0,072Følg valuta i sanntid her

Nyheter
Børs