Total krise i 2008 - har steget 74 prosent i 2009

Gjødselgiganten Yara får hard medfart etter dårlige tall. Samtidig er fire aksjer opp over 10 prosent, og en av disse har steget nærmere 74 prosent til nå i 2009!

Børs

Oslo Børs åpner rett ned etter elendige kvartalstall fra Yara. StatoilHydro, som også la frem kvartalstall tirsdag, leverte så å si nøyaktig slik markedet hadde ventet på forhånd.Les også: Leverer giganten som forventet? Les også: Dundrende underskudd i YaraEt lite stykke inn i børsdagen er hovedindeksen ned 1,60 prosent til 227,18.StatoilHydro-aksjen omsettes for 119,30 kroner, ned 0,83 prosent, mens Yara står i 153,75 kroner, ned solide 5,67 prosent.Det er til nå omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs for 1,39 milliarder kroner.Vinnerlisten og taperlisten Øverst på vinnerlisten akkurat nå finner vi Ignis, Funcom, SalMar og Cecon (Oslo Axess). Alle disse stiger over 10 prosent tirsdag og sistnevnte er opp 17,15 prosent.Funcom, som fikk skikkelig julign på børsen i 2008 etter meget begrenset suksess med sitt Conan-spill, stiger nye 10,84 prosent i dag. Så langt i 2009 er spill-aksjen opp 73,58 prosent!Ignis stiger på nyheten om at selskapet har kapret ny kontrakt. Litt tregere går det derimot for RXT, BW Offshore og Petromena, som fortsetter nedturen. Sistenevnte er ned nye 10,30 prosent.BW Offshore faller grunnet kvartalstallene som ble lagt frem i morgentimene tirsdag.Det er ikke mye opptur å spore blant børslokomotivene, og akkurat nå er det kun Telenor som er i blått, opp 0,73 prosent til 41,20 kroner.Seadrill er ned 1,74 prosent, REC faller 1,10 prosent, Orkla daler 2,18 prosent, mens Norsk Hydro er ned 1,31 prosent.DnB NOR sliter videre, og er ned 4,30 prosent til 22,25 kroner. Aksjen har falt nærmere 18 prosent så langt i 2009.Fremdeles svak oljepris Prisen på nordsjøolje er noe på vei opp i morgentimene tirsdag, og henter seg litt inn igjen etter en svak mandag.Les også: - Dette er ikke fornuftigEt fat nordsjøolje med levering i april omsettes for 43,74 dollar, opp 0,45 dollar eller 1,04 prosent siden døgnet tok til.WTI-oljen, den amerikanske lettoljen, er imidlertid ned og omsettes for 36,58 dollar per fat, ned 0,10 dollar eller 0,27 prosent dette døgnet. April-kontraktene omsettes for 40,95 dollar per fat, opp 0,14 dollar.Økonominyhetene med Trygve Hegnar kl. 16:05 er tilbake etter vinterferien, kommende mandag.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs