Yara-smell demper børsen

Finansaksjene og Yara går på en liten smell på børsen.

Børs

Oslo Børs faller i likhet med sine europeiske kolleger, men nedturen er ikke så ille som tidligere på dagen. Ved 12-tiden er hovedindeksen ned 0,8 prosent til 229,09 poeng. Samtidig peker amerikanske futures nedover.StatoilHydro stiger 0,3 prosent til 120,70 kroner i kjølvannet av dagens resultatfremleggelse. Selskapet fikk et nettoresultat på to milliarder kroner i fjerde kvartal, som var bedre enn ventet, mens driftsresultatet var på 37,7 milliarder kroner, mot ventet 38,9 milliarder kroner.- Tallene ser jo noe bedre ut enn forventet, men en noe svak reserve-erstatningsrate. Totalinntrykket er noe blandet som følge av dette, sier Oddvar Bjørgan i ABG Sundal Collier til HegnarOnline.- Etterspørselen etter olje og gass vil ta seg opp igjen når den økonomiske krisen avtar, mener StatoilHydro-sjef Helge Lund.Oljeprisen er på vei opp. Et fat nordsjøolje med levering i april omsettes for 43,74 dollar, opp 1,1 prosent. WTI-oljen, den amerikanske lettoljen, er opp 0,8 prosent til 36,98 dollar fatet (mars-kontrakten).Yara er ned 4,3 prosent til 156 kroner etter å ha lagt frem et underskudd før skatt på 2,6 milliarder kroner for fjerde kvartal. Det var ventet et underskudd på snaue 900 millioner kroner. Ifølge Yara Internationals kvartalsrapport vil selskapet kutte nitratproduksjonen senere i vår, dersom vårvendingen ikke materialiserer segIgnis stiger 3,3 prosent på nyheten om at selskapet har kapret ny kontrakt. BW Offshore faller 9,9 prosent til 4,30 kroner grunnet kvartalstallene som ble lagt frem i morgentimene tirsdag.DnB NOR og Storebrand faller henholdsvis 4,5 og 6,3 prosent.Et par småaksjer topper vinnerlisten. Funcom og Salmar stiger 11-13 prosent.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 1,9 milliarder kroner.Økonominyhetene med Trygve Hegnar er tilbake etter vinterferien, kommende mandag.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs