Aksjemarkedet venter i spenning

Sjeføkonom Steinar Juel snakker om giftige verdipapirer, mageplask og muligheten for børsoppgang.

En trader på NYSE studerer en skjerm - Foto: AP
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea ser sjeføkonom Steinar Juel nærmere på hva vi kan forvente oss fra USAs finansminister Tim Geithner mandag.-Den amerikanske finansministeren Geithner skal i dag klokken 13.45 offentliggjøre detaljene i planen om å avlaste bankene for de såkalte giftige verdipapirene de sitter med. Det er stor spenning knyttet til innholdet i planen, sier Juel.-Da Geithner for noen uker siden skulle presentere sin store bankplan ble det hele et mageplask fordi planen inneholdt lite konkret. I mellomtiden har skepsisen til hans leveringsevne og motstanden i Kongressen mot nye redningspakker økt. Oppfattes planen positivt vil det løfte børsen, gi noe høyere lange renter og trolig noe sterkere USD, avslutter Juel.

Nyheter
Børs