Aksjer er billige

-Generelt skal det stå dårlig til for at et selskap ikke skal være verdt i alle fall den bokførte egenkapitalen, sier analytiker etter å ha sett nærmere på flere hundre aksjer.

Aggressive tradere i Brasil - Foto: AP
Børs

I dagens morgenrapport fra Orion Securities ser analytikeren nærmere på hvordan store, børsnoterte selskap prises i Europa, Norden og på Oslo Børs.-Generelt skal det stå dårlig til for at et selskap ikke skal være verdt i alle fall den bokførte egenkapitalen. I Europa verdsettes imidlertid de 350 største selskapene i snitt til 1,0 ganger bok, mens det tilsvarende tallet for de 30 største selskapene i Norden er 1,3. På Oslo Børs er pris/bokfaktoren for tiden rundt 1,1, sier analytikeren.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 230,05 poeng, ned 1,03 prosent.

Nyheter
Børs