Analytiker om børsfesten på Wall Street

- Den positive trenden fra forrige uke i aksjemarkedene fortsatte i USA i går, sier Ole Håkon Eek-Nielsen.

Foto: iStockPhoto
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea kommenterer analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen gårsdagens hendelser på Wall Street.- Den positive trenden fra forrige uke i aksjemarkedene fortsatte i USA i går. S&P 500-indeksen endte opp 3,21 prosent trolig som en følge av positive nyheter om det amerikanske boligmarkedet. Igangsettelsen av nye boliger kom inn uventet høyt. Det ble igangsatt 583.000 nye boliger mot konsensusanslaget på 450.000, sier Eek-Nielsen.- Om dette er et tegn til bedring i boligmarkedet er det god grunn for aksjemarkedets jubel. Man skal nok på den annen side være klar over at det settes i gang 74 prosent færre boliger per måned nå enn det som var tilfelle på toppen i 2005 og at nivået fortsatt er godt under de laveste nivåene vi har sett de siste 50 årene (så lenge vi har statistikk). Vi trenger trolig flere slike oppløftende nyheter før vi kan si at vi har passert bunnen i det amerikanske boligmarkedet, avslutter Eek-Nielsen.Onsdagen starter i pluss på Oslo Børs. I skrivende stund står hovedindeksen i 217,71 poeng, opp 0,68 prosent.

Nyheter
Børs