Anbefaler doblingskandidat med høy risiko

Orion Securities snakker om kollaps, livstegn, doblingskandidat og risiko. Her er dagens aksjetips.

Børs

I dagens morgenrapport fra Orion Securities omtales følgende aksjer som dagens case:• RCL (53,50) - den amerikanske forbrukeren viser livstegn. Det har i det siste kommet flere økonomiske rapporter som tyder på at kollapsen i det private forbruket er over i USA. Legges ledelsens guiding til grunn, vil RCL klare seg gjennom den rådende nedturen uten påfyll av kapital. Det positive bildet underbygges av gode booking-tall fra konkurrenten Carnival.• Birdstep (2,38) - innsiderne satser tungt på turnaround-case. Det har vært mange innsidekjøp i Birdstep i vinter. Det største sådanne ble meldt om på mandag da private equity-fondene POD 1.0 AB og POD 2.0 AB kjøpte aksjer for 6,9 millioner kroner og økte sin eierandel til 21 prosent. Når slike fond kjøper, er det all grunn til å følge med. Dette gjelder spesielt dersom de i tillegg er primærinnsidere, noe som er tilfelle her. I Orion deler vi innsidernes positive syn og anbefaler kjøp av Birdstep med kursmål 4,50. Vi minner imidlertid om at risikoen er høy.

Nyheter
Børs