Asia best børs-periode på 50 dager

Asias børser steg for tredje dagen på rad, og er nå inne i sin beste periode på nærmere 50 dager.

En asiatisk trader liker det han ser på en solid børsdag
Børs

Det ble nok en dag med børsoppgang i Asia-regionen tirsdag, og med tre på rad er man nå inne i den beste perioden på 7 uker.Oppgangen kom etter at Australia meldte at de kan komme til å sette renten ytterligere ned, og etter at den engelske banken Standard Chartered Plc meldte om en bra start på 2009.MSCI Asia Pacific-indeksen steg dermed med 2,3 prosent til 77,95, og finanssektoren stod for 37 prosent av oppgangen. I løpet av de tre siste dagene har samleindeksen nå steget med 8,1 prosent. Siste 12 måneder er indeksen ned 41 prosent.- Situasjonen for bankene ser nå litt lysere ut rett og slett fordi de ikke behøver å foreta svære nedskrivninger lenger. I tillegg er myndighetene over hele verden beredt med nye stimuli-pakker som bør kunne støtte opp om aksjemarkedet, sa Khiem Do hos Baring Asset Management i en kommentar til børsdagen.HSBC Holdings Plc, Europas største bank, la på seg 3,6 prosent i Hong Kong på positive uttalelser om selskapet fra Goldman Sachs, mens Mizuho Financial Group Inc. steg 6,4 prosent på børsen i Tokyo. I Australia la Wesfarmers Ltd. på seg 3,5 prosent.Nikkei 225 i Japan steg 3,18 prosent til 7.949,13 tirsdag, mens Hang Seng i Hong Kong endte opp 1,64 prosent.I Australia gikk S&P/ASX 200 opp med 3,09 prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea la på seg 3,41 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs