- Bankene må selv ta risiko

Finansminister i USA, Timothy Geithner, mener bankene i USA selv må være beredt til å ta på seg risk, dersom de vil at hans omtalte bank-plan skal fungere.

USAs finansminister, Timothy Geithner - Foto: Offentlig
Børs

Finansminister i USA, Timothy Geithner, uttalte mandag at den private banksektoren blir nødt til å ta på seg en del risiko, dersom hans nye bankplan faktisk skal virke.- Skal denne planen og dette programmet virke så må investorer være beredt til å ta en viss risk, uttalte finansministeren.Geithner sa videre at trekket med å la myndighetene kjøpe opp råtne eiendeler og lån fra bankene vil hjelpe til med å unngå en langvarig og tung resesjon. Dette vil også gjøre det lettere for bankene å ordne privat kapital på egenhånd, sa Geithner.

Nyheter
Børs