Bernanke holder aksjemarkedet på vent

Sentralbanken i USA kommer med melding til markedet 19:15 på onsdag. Analytiker kommenterer forventningene.

Sentralbanksjef i USA, Ben Bernanke - Foto: Scanpix
Børs

Klokken 19:15 norsk tid onsdag legger den amerikanske sentralbanken frem resultatet etter deres rentemøte. For en gangs skyld er ikke selve rentedommen det som trekker oppmerksomheten.Les også: Sentralbanksjefen gir sitt første intervju noensinne - I dag starter rentekomiteen i den amerikanske sentralbanken møte. Styringsrenten ble i desember i fjor satt ned til mellom 0 og 0,5 prosent, og det er ikke ventet noen endring i denne politikken. Riktignok var det ved det forrige møtet enkelte innvendinger mot en slik politikk, men langt fra tungtveiende nok til at Fed vil forlate den. Den amerikanske sentralbanken har startet med å kjøpe verdipapirer med sikkerhet i boliglån og liknende gjeld for å understøtte bolig- og boliglånsmarkedene. Fed er også forberedt på å kjøpe lang amerikansk statsgjeld hvis slike tiltak vil bedre forholdene i de private obligasjonsmarkedene. Et spørsmål nå er om dette blir ført videre med mer konkrete planer. Markedet kan dermed holde seg avventende i dag og i morgen i påvente av uttalelsene, skriver Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets i en rapport.Les mer om denne ukens finansielle begivenheter her

Nyheter
Politikk