Billigste aksjer på 20 år

- Aksjemarkedet er det billigste vi har hatt på nesten en generasjon, sier forvalter.

Foto: AP
Børs

Forvalter Petter Slyngstadli i Holbergfondene har aldri sett så billige aksjer som nå. Ifølge dn.no er den såkalte Shillers PE, et mål på hvordan aksjekursen forholder seg til inntektsutviklingen i selskapet, på sitt laveste nivå på flere tiår.- Jeg synes det er et relativt sterkt og konservativt mål, og det er på det laveste nivået på 20 år, sier Slyngstadli til avisen.Mens det langsiktige snittet, som går helt tilbake til 1881, er på 16, ligger den nå på rundt 13.- I 20 år har vi avvist Shiller som håpløst konservativ, og i dag når prisingsmålet faktisk viser rimelige aksjer etter at det amerikanske aksjemarkedet har klokket inn den svakeste 10-års perioden noensinne, ja da synes ikke folk de er billige nok. Det er veldig i henhold til tidsånden, sier forvalteren.- Jeg synes at Shiller peker på at aksjemarkedet er det billigste vi har hatt på nesten en generasjon, og det er et ganske sterkt positivt signal, konkluderer han.

Nyheter
Børs